Copyright Carry van der Kaaij (www.fotocarry.com)

De Koning Neuropsychologie

Mijn naam is Inge de Koning en ik ben eigenaar van De Koning Neuropsychologie. Nadat ik ben afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen met als specialisatie Neuro- en Revalidatiepsychologie heb ik ruim 20 jaar gewerkt als Klinisch Neuropsycholoog (BIG registratienummer 79051432025) op de afdeling Neurologie van het ErasmusMC in Rotterdam. Als hoofd van de sectie Neuropsychologie en staflid van de Geheugenpoli was ik intensief betrokken bij de patiëntenzorg voornamelijk rondom patiënten met een beroerte of een vorm van dementie. Ook mensen die na een ongeval blijvende mentale klachten hielden of mensen met een neurologische ziekten zag ik regelmatig in mijn spreekkamer. Ongeveer tien jaar geleden maakte ik de overstap naar Revalidatiecentrum Rijndam waar ik als senior psycholoog tot november 2020 gewerkt heb op de klinische afdeling Neurorevalidatie. Daar heb ik gezien hoeveel veerkracht mensen hebben en hoe zij met hulp van professionals hun leven in een andere vorm weer kunnen oppakken. De 'rauwe rouw' staat in het beginstadium op de voorgrond, maar gaandeweg zijn mensen in staat mogelijkheden en kansen te zien en weer vorm te geven aan hun leven.

Ik heb altijd actief deelgenomen aan onderzoek rondom neuropsychologisch onderwerpen en hier ook veel over gepubliceerd (zie publicaties). Mijn promotieonderzoek was gericht op het verbeteren van een korte cognitieve screeningtest voor mensen die een beroerte hebben doorgemaakt.

Naast onderzoek en patientenzorg had ik een actieve rol in onderwijsactiviteiten en opleiden. Met veel plezier heb ik colleges en workshops aan studenten psychologie en geneeskunde, collega psychologen en artsen gegeven. Ook heb ik vele hoofdstukken geschreven in handboeken. Als praktijkopleider was ik verantwoordelijk voor de opleiding tot GZ-psycholoog. Momenteel geef ik veel supervisie aan basispsychologen en psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog of Klinisch (neuro)psycholoog.

Vanzelfsprekend houd ik ook mijn eigen kennis op peil door aanvullende vakopleidingen te volgen, congressen en symposia te bezoeken en door aan de eisen voor herregistratie psycholoog-specialist Klinisch Neuropsycholoog te voldoen.

De gegevens van de praktijk zijn:

  • Kamer van Koophandel: 70978115

  • AGB psycholoog: 9401 2818

  • AGB praktijk: 9406 3912

  • BIG registratienummer: 7905 1432 025